Οι «περίεργοι» θόρυβοι του αυτοκινήτου μας και τι ακριβώς σημαίνουν

sounds driver

Αργά ή γρήγορα για όλους τους οδηγούς έρχεται η στιγμή που από το αυτοκίνητο τους θα ακουσθεί ένας νέος θόρυβος, εντελώς διαφορετικός από τους καθημερινούς ήχους του οχήματος. Εκτός από την ενόχληση που μας προκαλούν μας ενημερώνουν ότι κάτι πάει στραβά και θα πρέπει να το ελέγξουμε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την συνηθέστερη αιτία από τους «περίεργους» θορύβους του αυτοκινήτου μας.

Λεπτό Τσίριγμα

Η φθορά των φρένων με τα φαγωμένα τακάκια ακούγεται σαν ένα διαπεραστικό τσίριγμα.

Τριγμοί

Αν όταν στρίβει το αυτοκίνητου ακούγονται τριγμοί τότε μάλλον ήρθε η ώρα για έναν έλεγχο στις αναρτήσεις, των συνδετικών ράβδων ή της ακρόμπαρας.

Συνεχές Βουητό

Η πιο πιθανή αιτία είναι τα φθαρμένα ελαστικά. Ένα πρόβλημα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το προσπεράσετε.

Σφύριγμα

Σαν ένα ασταμάτητο σφύριγμα κατά την κίνηση ακούγονται τα προβλήματα της μηχανής. Προβλήματα μηχανής που όσο τα αφήνεις μπορεί να εξελιχθούν πολύ χειρότερα σε σχέση με την αρχή που ακούσθηκε το σφύριγμα.

Τριβή

Ο ήχος της τριβής είναι ένας ακόμη από τους ήχους που μπορεί αρχικά να μην σημαίνει και κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό αλλά αν δεν τον ελέγξεις εγκαίρως να καταλήξει σε μια μεγάλη ζημία. Αναρτήσεις, φρένα, μετάδοση κίνησης κ.α. είναι οι πιθανότερες αιτίες.

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τους «περίεργους» θορύβους που ξαφνικά ακούγονται από το αυτοκίνητο μας δεν πρέπει να τους αγνοούμε. Πάντα όταν κάνουμε τα προγραμματισμένα service θα πρέπει να ενημερώνουμε τους μηχανικούς μας ώστε να το τσεκάρουν.

Στην AUTOTECHNIK πέρα από τους κλασσικούς ελέγχους ΚΤΕΟ και την έκδοση κάρτας καυσαερίων σε μόλις 10’ σας δίνουμε την δυνατότητα να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο σας ώστε να είστε βέβαιοι για την κατάσταση του.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη ή στις κοντινές περιοχές, καλέστε τώρα στο 2310685800 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ και κλείστε άμεσα ένα ραντεβού για τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας!

 

Εγγραφή στο Newsletter

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Έλεγχος Κ.Τ.Ε.Ο.

Περνάνε Κ.Τ.Ε.Ο

orange pointΙ.Χ. Επιβατικά
orange pointΕκπαιδευτικά
orange pointΤαξί
orange pointΓερανοφόρα
orange pointΟχήματα Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (A.D.R.)
orange pointΑνάριθμα προς ταξινόμηση
orange pointΦορτηγά
orange pointΛεωφορεία
orange pointΔίκυκλα
orange pointΟχήματα μεταφοράς ευπαθών προϊόντων (A.T.P.) 

 

 

Λίγα λόγια για μας

Το Κ.Τ.Ε.Ο. Autotechnik ιδρύθηκε το 2007 από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το αυτοκίνητο. Σήμερα αριθμεί σαράντα μέλη και διαθέτει γραμμές ελέγχου επιβατικών/βαρέων οχημάτων, λεωφορείων και δικύκλων.

Ακολουθήστε μας:  facebook 32twitter 32 google 32insta mail 32