Πως θα αντέξει η μπαταρία σας τις κρύες μέρες του Χειμώνα

battery

Η θερμοκρασία πλέον έχει πέσει αισθητά και καθώς βαδίζουμε προς τους χειμερινούς μήνες αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου τους και ιδιαίτερα για την μπαταρία του αυτοκινήτου που  είναι ένα από τα μέρη του οχήματος μας που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα τον Χειμώνα. Ο βασικός λόγος της «ευαισθησίας» της μπαταρίας είναι η υπερκατανάλωση της που γίνεται τους χειμερινούς μήνες με τον  κλιματισμό, τους υαλοκαθαριστήρες, τα θερμαινόμενα παρμπρίζ μέχρι και τα φώτα λόγω των συνθηκών να χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τις εποχές όπου ο καιρός είναι αίθριος και η μέρα διαρκεί περισσότερο.

Ο έλεγχος και η σωστή συντήρηση της μπαταρίας απαιτεί εξειδικευμένο συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για τους φίλους όμως που προτιμούν να φροντίζουν το αυτοκίνητο τους προσωπικά παρακάτω ακολουθεί ένας συνοπτικός οδηγός συντήρησης:

  • Συχνός έλεγχος της μπαταρίας μέσω του ειδικού δείκτη που διαθέτουν σχεδόν όλες οι μάρκες, ιδιαίτερα αν έχουν περάσει 3 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.
  • Καθαρισμός της λευκής σκουριάς από τους πόλους της μπαταρίας και χρήση ειδικού αντισκωρικού γράσου.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι ακροδέκτες είναι αρκετά σφιγμένοι πάνω στους πόλους.
  • Ελέγξτε τη στάθμη των υγρών της μπαταρίας και αν χρειαστεί συμπληρώστε λίγα υγρά.
  • Αν δεν μετακινείτε συχνά το αυτοκίνητο σας να βάλετε στο πρόγραμμα μια μακρινή βόλτα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αποφορτιστεί η μπαταρία σας.

Για όσους όμως θέλουν να νιώσουν την σιγουριά που μπορεί να προσφέρει ένα εξειδικευμένο service αυτοκινήτων, στην AUTOTECHNIK πέρα από τους κλασσικούς ελέγχους ΚΤΕΟ και την έκδοση κάρτας καυσαερίων σε μόλις 10’ σας δίνουμε την δυνατότητα να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο σας ώστε να είστε βέβαιοι για την κατάσταση του.

Και για τους πολυάσχολους επικοινωνήστε τώρα με την AUTOTECHNIK και ένας εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα παραλάβει το όχημα σας στο σημείο και την ώρα που σας εξυπηρετεί, θα το μεταφέρει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για την απαραίτητη διαδικασία ελέγχου και στη συνέχεια θα σας το παραδώσει όπου το ζητήσετε!

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη ή στις κοντινές περιοχές, καλέστε τώρα στο 2310685800 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ και κλείστε άμεσα ένα ραντεβού για τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας!

Εγγραφή στο Newsletter

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Έλεγχος Κ.Τ.Ε.Ο.

Περνάνε Κ.Τ.Ε.Ο

orange pointΙ.Χ. Επιβατικά
orange pointΕκπαιδευτικά
orange pointΤαξί
orange pointΓερανοφόρα
orange pointΟχήματα Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (A.D.R.)
orange pointΑνάριθμα προς ταξινόμηση
orange pointΦορτηγά
orange pointΛεωφορεία
orange pointΔίκυκλα
orange pointΟχήματα μεταφοράς ευπαθών προϊόντων (A.T.P.) 

 

 

Λίγα λόγια για μας

Το Κ.Τ.Ε.Ο. Autotechnik ιδρύθηκε το 2007 από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το αυτοκίνητο. Σήμερα αριθμεί σαράντα μέλη και διαθέτει γραμμές ελέγχου επιβατικών/βαρέων οχημάτων, λεωφορείων και δικύκλων.

Ακολουθήστε μας:  facebook 32twitter 32 google 32insta mail 32