Webpagen1.jpg

 

Σύμφωνα με τον νόμο 4530/30-3-2018 (άρθρο 55), ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, σας ενημερώνουμε πως όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοσικλετών δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο τα οχήματά τους μέχρι 30/09/2018, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 150€.

Η διασταύρωση των εκπρόθεσμων οχημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Τα οχήματα που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν επιπρόσθετα με πρόστιμο 150€. Τα οχήματα που θα εντοπιστούν πως έχουν καθυστερήσει πάνω από 6 μήνες το ΚΤΕΟ, θα επιβαρυνθούν με το ποσό των 150€ μέσω taxisnet.

Η AutoTechnik εξασφαλίζει τον καλύτερο ποιοτικό έλεγχο και την άμεση εξυπηρέτησή σας με την μοναδική υπηρεσία Delivery ΚΤΕΟ.

battery

Η θερμοκρασία πλέον έχει πέσει αισθητά και καθώς βαδίζουμε προς τους χειμερινούς μήνες αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου τους και ιδιαίτερα για την μπαταρία του αυτοκινήτου που  είναι ένα από τα μέρη του οχήματος μας που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα τον Χειμώνα. Ο βασικός λόγος της «ευαισθησίας» της μπαταρίας είναι η υπερκατανάλωση της που γίνεται τους χειμερινούς μήνες με τον  κλιματισμό, τους υαλοκαθαριστήρες, τα θερμαινόμενα παρμπρίζ μέχρι και τα φώτα λόγω των συνθηκών να χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τις εποχές όπου ο καιρός είναι αίθριος και η μέρα διαρκεί περισσότερο.

Ο έλεγχος και η σωστή συντήρηση της μπαταρίας απαιτεί εξειδικευμένο συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για τους φίλους όμως που προτιμούν να φροντίζουν το αυτοκίνητο τους προσωπικά παρακάτω ακολουθεί ένας συνοπτικός οδηγός συντήρησης:

 • Συχνός έλεγχος της μπαταρίας μέσω του ειδικού δείκτη που διαθέτουν σχεδόν όλες οι μάρκες, ιδιαίτερα αν έχουν περάσει 3 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.
 • Καθαρισμός της λευκής σκουριάς από τους πόλους της μπαταρίας και χρήση ειδικού αντισκωρικού γράσου.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι ακροδέκτες είναι αρκετά σφιγμένοι πάνω στους πόλους.
 • Ελέγξτε τη στάθμη των υγρών της μπαταρίας και αν χρειαστεί συμπληρώστε λίγα υγρά.
 • Αν δεν μετακινείτε συχνά το αυτοκίνητο σας να βάλετε στο πρόγραμμα μια μακρινή βόλτα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αποφορτιστεί η μπαταρία σας.

Για όσους όμως θέλουν να νιώσουν την σιγουριά που μπορεί να προσφέρει ένα εξειδικευμένο service αυτοκινήτων, στην AUTOTECHNIK πέρα από τους κλασσικούς ελέγχους ΚΤΕΟ και την έκδοση κάρτας καυσαερίων σε μόλις 10’ σας δίνουμε την δυνατότητα να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο σας ώστε να είστε βέβαιοι για την κατάσταση του.

Και για τους πολυάσχολους επικοινωνήστε τώρα με την AUTOTECHNIK και ένας εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα παραλάβει το όχημα σας στο σημείο και την ώρα που σας εξυπηρετεί, θα το μεταφέρει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για την απαραίτητη διαδικασία ελέγχου και στη συνέχεια θα σας το παραδώσει όπου το ζητήσετε!

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη ή στις κοντινές περιοχές, καλέστε τώρα στο 2310685800 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ και κλείστε άμεσα ένα ραντεβού για τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας!

rain

Με τις απότομες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες να είναι το χαρακτηριστικό των φθινοπωρινών μηνών η προνοητικότητα των οδηγών και η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου κρίνεται απαραίτητη ώστε να μη βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις.

Διαβάστε παρακάτω τα βασικά σημεία που θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν ώστε να είστε σίγουροι ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και η έντονη βροχή δεν θα χαλάσουν την εκδρομή σας.

 • Μπαταρία. Αν η μπαταρία μας είναι εξασθενημένη  τότε το πιο πιθανό είναι με τα πρώτα κρύα να μας εγκαταλείψει. Για αυτό θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
 • Υαλοκαθαριστήρες – Υγρό παμπριζ. Τι πιο συνηθισμένο κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες από τις συχνές βροχές; Φανταστείτε λοιπόν να βρεθείτε σε κατάσταση έντονης βροχόπτωσης και οι υαλοκαθαριστήρες να είναι φθαρμένοι. Ενώ πολλές φορές το ψιλόβροχο και οι λασπωμένοι δρόμοι λερώνουν το παμπριζ και το υγρό καθαρισμού του παμπριζ είναι απαραίτητο.
 • Ελαστικά.  Βρεγμένοι δρόμοι και φθαρμένα ελαστικά είναι ένας άκρως επικίνδυνος συνδυασμός που δεν πρέπει να ρισκάρεις. Τα καλά ελαστικά σου παρέχουν σταθερή οδήγηση ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.
 • Σύστημα Θέρμανσης. Πότε δεν ξέρεις πως μπορεί να αλλάξει ο καιρός και το να αντιμετωπίσεις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να δουλεύει το σύστημα θέρμανσης σίγουρα θα είναι κάτι το δυσάρεστο.

Και αν οι παραπάνω έλεγχοι μπορούν να γίνουν εύκολα από οποιοδήποτε οδηγό καθαρά εμπειρικά οι παρακάτω απαραίτητοι έλεγχοι θα πρέπει να γίνουν από εξειδικευμένο προσωπικό.

 • Φρένα.
 • Φίλτρο αέρα, ψυγείο, κινητήρας.
 • Λίπανση & έλεγχος.

Στην AUTOTECHNIK πέρα από τους κλασσικούς ελέγχους ΚΤΕΟ και την έκδοση κάρτας καυσαερίων σε μόλις 10’ σας δίνουμε την δυνατότητα να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο σας ώστε να είστε βέβαιοι για την κατάσταση του.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη ή στις κοντινές περιοχές, καλέστε τώρα στο 2310685800 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ και κλείστε άμεσα ένα ραντεβού για τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας!

sounds driver

Αργά ή γρήγορα για όλους τους οδηγούς έρχεται η στιγμή που από το αυτοκίνητο τους θα ακουσθεί ένας νέος θόρυβος, εντελώς διαφορετικός από τους καθημερινούς ήχους του οχήματος. Εκτός από την ενόχληση που μας προκαλούν μας ενημερώνουν ότι κάτι πάει στραβά και θα πρέπει να το ελέγξουμε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την συνηθέστερη αιτία από τους «περίεργους» θορύβους του αυτοκινήτου μας.

Λεπτό Τσίριγμα

Η φθορά των φρένων με τα φαγωμένα τακάκια ακούγεται σαν ένα διαπεραστικό τσίριγμα.

Τριγμοί

Αν όταν στρίβει το αυτοκίνητου ακούγονται τριγμοί τότε μάλλον ήρθε η ώρα για έναν έλεγχο στις αναρτήσεις, των συνδετικών ράβδων ή της ακρόμπαρας.

Συνεχές Βουητό

Η πιο πιθανή αιτία είναι τα φθαρμένα ελαστικά. Ένα πρόβλημα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το προσπεράσετε.

Σφύριγμα

Σαν ένα ασταμάτητο σφύριγμα κατά την κίνηση ακούγονται τα προβλήματα της μηχανής. Προβλήματα μηχανής που όσο τα αφήνεις μπορεί να εξελιχθούν πολύ χειρότερα σε σχέση με την αρχή που ακούσθηκε το σφύριγμα.

Τριβή

Ο ήχος της τριβής είναι ένας ακόμη από τους ήχους που μπορεί αρχικά να μην σημαίνει και κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό αλλά αν δεν τον ελέγξεις εγκαίρως να καταλήξει σε μια μεγάλη ζημία. Αναρτήσεις, φρένα, μετάδοση κίνησης κ.α. είναι οι πιθανότερες αιτίες.

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τους «περίεργους» θορύβους που ξαφνικά ακούγονται από το αυτοκίνητο μας δεν πρέπει να τους αγνοούμε. Πάντα όταν κάνουμε τα προγραμματισμένα service θα πρέπει να ενημερώνουμε τους μηχανικούς μας ώστε να το τσεκάρουν.

Στην AUTOTECHNIK πέρα από τους κλασσικούς ελέγχους ΚΤΕΟ και την έκδοση κάρτας καυσαερίων σε μόλις 10’ σας δίνουμε την δυνατότητα να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο στο αυτοκίνητο σας ώστε να είστε βέβαιοι για την κατάσταση του.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη ή στις κοντινές περιοχές, καλέστε τώρα στο 2310685800 ή συμπληρώστε την φόρμα εδώ και κλείστε άμεσα ένα ραντεβού για τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου σας!

 

100PROTOIok

 

Στην AUTOTECHNIK η εξυπηρέτηση σας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα για αυτό και αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας. 

Επικοινωνήστε τώρα με την AUTOTECHNIK και ένας εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα παραλάβει το όχημα σας στο σημείο και την ώρα που σας εξυπηρετεί, θα το μεταφέρει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για την απαραίτητη διαδικασία ελέγχου(έκδοση δελτίου ΚΤΕΟ και κάρτας καυσαερίων) και στη συνέχεια θα σας το παραδώσει όπου το ζητήσετε!

Και για τους 100 πρώτους που θα τηλεφωνήσουν ΔΩΡΟ πλύσιμο αυτοκινήτου μέσα-έξω!

 

 

Σελίδα 1 από 5

Εγγραφή στο Newsletter

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Έλεγχος Κ.Τ.Ε.Ο.

Περνάνε Κ.Τ.Ε.Ο

orange pointΙ.Χ. Επιβατικά
orange pointΕκπαιδευτικά
orange pointΤαξί
orange pointΓερανοφόρα
orange pointΟχήματα Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (A.D.R.)
orange pointΑνάριθμα προς ταξινόμηση
orange pointΦορτηγά
orange pointΛεωφορεία
orange pointΔίκυκλα
orange pointΟχήματα μεταφοράς ευπαθών προϊόντων (A.T.P.) 

 

 

Λίγα λόγια για μας

Το Κ.Τ.Ε.Ο. Autotechnik ιδρύθηκε το 2007 από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το αυτοκίνητο. Σήμερα αριθμεί σαράντα μέλη και διαθέτει γραμμές ελέγχου επιβατικών/βαρέων οχημάτων, λεωφορείων και δικύκλων.

Ακολουθήστε μας:  facebook 32twitter 32 google 32insta mail 32