Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους πελάτες μας

Χρήσιμες Πληροφορίες

xrisimes right 1


Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση


1. Ελέγχετε συστηματικά τα ελαστικά σας. Κοιτάζετε την πίεση να είναι εγχο στο σύμφωνα με τις ενδείξεις του κατασκευαστή. Κάντε έναν οπτικό έλπέλμα του ελαστικού.


2. Μάθετε πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο μετά από μια ολίσθηση. Αν το αυτοκίνητό σας γλιστρήσει, θυμηθείτε να μην πατήσετε απότομα τα φρένα.Μην πατάτε επαναλαμβανόμενα τα φρένα αν έχετε σύστημα φρένων κατά του κλειδώματος των τροχών (ABS).


3. Κρατάτε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Θυμηθείτε πως ένα αυτοκίνητο με ταχύτητα 100χμ/ώρα χρειάζεται περίπου 40 μέτρα για να σταματήσει.


4. Στεγνώστε" τα φρένα σας όταν περάσετε μέσα από λιμνάζοντα νερά. Αν έχετε οδηγήσει μέσα από λιμνάζοντα νερά βάθους ικανού να βρέξουν τα τακάκια των φρένων σας, φρενάρετε απαλά για να τα "στεγνώσετε".

xrisimes right 2
Οικονομία στα καύσιμα


• Ο κλιματισμός επιβαρύνει την κατανάλωση καυσίμου. Αντίθετα, το αναμμένο καλοριφέρ το χειμώνα, δεν «καίει» περισσότερο καθώς χρησιμοποιεί τον ήδη ζεστό αέρα του κινητήρα.

Τσεκάρετε συχνά την πίεση των ελαστικών. Τα ξεφουσκωμένα ελαστικά δημιουργούν περαιτέρω αντίσταση και επομένως αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμων. Μπορεί να επιβαρύνουνέως και 7% την κατανάλωση.

Η απότομη οδήγηση και οι εναλλαγές ταχύτητας και στροφών αυξάνουν επίσης κατά πολύ την καύση βενζίνης. Η ομαλή οδήγηση με τις ελάχιστες δυνατές στροφές και τις λιγότερες αυξομειώσεις ταχύτητας, είναι σίγουρα και η πιο οικονομική.

xrisimes right 3
Συμβουλές για οικολογική οδήγηση

 

1. Οδηγείτε πιό αργά από την κανονική σας ταχύτητα. Μείνετε στα όρια ταχύτητας και κάνετε τα καύσιμα να διαρκέσουν περισσότερο. Για τα πιό πολλά αυτοκίνητα η αποδοτικότερη ταχύτητα είναι τα 70 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εξοικονομήστε μέχρι και 10% των καυσίμων σας.


2. Σβήστε το κλιματιστικό του οχήματος, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.


3. Αποφύγετε τα περιττά φορτία και την αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση. Κατα τη μεταφορά περιττών μεγάλων αντικειμένων αυξάνουμε πολύ την κατανάλωση καυσίμων.

Εγγραφή στο Newsletter

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Έλεγχος Κ.Τ.Ε.Ο.

Περνάνε Κ.Τ.Ε.Ο

orange pointΙ.Χ. Επιβατικά
orange pointΕκπαιδευτικά
orange pointΤαξί
orange pointΓερανοφόρα
orange pointΟχήματα Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (A.D.R.)
orange pointΑνάριθμα προς ταξινόμηση
orange pointΦορτηγά
orange pointΛεωφορεία
orange pointΔίκυκλα
orange pointΟχήματα μεταφοράς ευπαθών προϊόντων (A.T.P.) 

 

 

Λίγα λόγια για μας

Το Κ.Τ.Ε.Ο. Autotechnik ιδρύθηκε το 2007 από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το αυτοκίνητο. Σήμερα αριθμεί σαράντα μέλη και διαθέτει γραμμές ελέγχου επιβατικών/βαρέων οχημάτων, λεωφορείων και δικύκλων.

Ακολουθήστε μας:  facebook 32twitter 32 google 32insta mail 32