Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Εμείς νοιαζόμαστε για τους πελάτες μας

GDPR Compliance

info@auto-technik.gr

 

2310-685 800

 

2310-684 900

1η παρ. Μακρυγιάννη, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη

Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00- 20:00 Σάββατο: 08:00- 16:00 Κυριακή: κλειστά

Συχνές Ερωτήσεις

w

Τι σημαίνει ΚΤΕΟ και τι είναι ΙΚΤΕΟ;

Όλα τα καινούρια ΙΧ Επιβατικά, Ελαφρά Φορτηγά (Μικτό Βάρος κάτω των 3,5Τ) και Δίκυκλα, ελέγχονται για πρώτη φορά στα τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της Άδειας Κυκλοφορίας τους, η οποία αναγράφεται πάνω στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. Τα Βαρέα Οχήματα (δηλαδή οχήματα άνω των 3,5Τ) καθώς και τα Δημοσίας Χρήσης π.χ. ΤΑΧΙ, έχουν υποχρέωση για πρώτο έλεγχο ΚΤΕΟ μόλις συμπληρώσουν ένα χρόνο από την ημερ/νία 1ης αδείας κυκλοφορίας.

 

w

2. Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Εφόσον έχει γίνει ο πρώτος έλεγχος, επιβατικά οχήματα, φορτηγά έως 3,5Τ και δίκυκλα άνω των 50 κυβικών, έχουν υποχρέωση για περιοδικό τεχνικό έλεγχο μετά από δύο χρόνια από την ημερομηνία ελέγχου η οποία αναγράφεται στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ του οχήματος σας. π.χ.: εάν ο πρώτος έλεγχος έγινε στις 5/11/2013 τότε το επόμενο ΚΤΕΟ ορίζεται για τις 5/11/2015. Στα Βαρέα (άνω των 3,5Τ) και Δημοσίας χρήσης οχήματα (ΤΑΧΙ). ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος διενεργείται κάθε χρόνο.
w

3. Πότε πρέπει να βγάλω καινούργια ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ;

Τα ελαφρά οχήματα (Μικτό Βάρος έως και 3,5Τ) έχουν υποχρέωση για έκδοση Κάρτας Καυσαερίων ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Ακόμη και τα καινούργια οχήματα (επιβατικά και φορτηγά έως 3,5Τ) υποχρεούνται να εκδίδουν Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων μόλις συμπληρώσουν το πρώτο έτος από την ημερ/νία 1ης αδείας κυκλοφορίας τους. Οχήματα με Μικρό Βάρος άνω των 3,5Τ (Βαρέα) καθώς και τα Δημοσίας Χρήσης (π.χ. ΤΑΧΙ), εκδίδουν Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων κάθε 6 μήνες. Tα Δίκυκλα δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης κάρτας καυσαερίων.
w

4. Πρέπει να κλείσω ραντεβού για να έρθω για έλεγχο ΚΤΕΟ (ή για κάρτα καυσαερίων);

H εξυπηρέτηση στην AUTO TECHNIK είναι άμεση ακόμη και χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού. Ωστόσο, το ραντεβού σας εξασφαλίζει προτεραιότητα και προγραμματισμό στον πολύτιμο χρόνο σας. Για την έκδοση αυτόνομης Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων μπορείτε να προσκομίσετε το όχημά σας όποτε επιθυμείτε και σε 10’ θα είστε έτοιμοι.
w

5. Πόση ώρα θα χρειαστώ για τον έλεγχο;

Βάσει νομοθεσίας, ορίζεται ένας ελάχιστος χρόνος διενέργειας τεχνικού ελέγχου, που καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Ο χρόνος αυτός αρχίζει να μετράει από την είσοδο του οχήματος στη γραμμή ελέγχου και λήγει με την εκτύπωση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου του οχήματος. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε για την ελάχιστη χρονική διάρκεια διεξαγωγής του τεχνικού ελέγχου ανά κατηγορία οχήματος.
w

6. Ποια δικαιολογητικά πρέπει να έχω μαζί μου για έλεγχο ΚΤΕΟ; Τι άλλο πρέπει να έχω μαζί μου;

Τα δικαιολογητικά καθορίζονται ανάλογα με την κατηγορία και το είδος ελέγχου του οχήματος. Στα ελαφρά οχήματα έως 3,5Τ και δίκυκλα άνω των 50 κυβικών τα βασικά δικαιολογητικά είναι: Η άδεια κυκλοφορίας, η ταυτότητα του προσκομίζοντος το όχημα και το Δελτίο του προηγούμενου Τεχνικού Ελέγχου (εφόσον έχει ξαναελεγχθεί). Επιπλέον δικαιολογητικά μπορεί να ζητηθούν σε Βαρέα Οχήματα (άνω των 3,5Τ).
w

7. Πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης για να περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να προσκομίσει ο ιδιοκτήτης το όχημά του για τεχνικό έλεγχο. O προσκομίζων του οχήματος θα πρέπει να έχει μαζί του την δική του ταυτότητα, ή άδεια οδήγησης, ή διαβατήριο.
w

8. Χρεώνεται ο επανέλεγχος αυτοκινήτου ή δικύκλου;

Σχετικά πρόσφατη (Ιανουάριος 2015) νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Μεταφορών προβλέπει υποχρεωτική χρέωση για τον επανέλεγχο οχημάτων και δικύκλων. Η ελάχιστη τιμή χρέωσης επανελέγχου υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένου πίνακα και εξαρτάται από την κατηγορία και το μέγεθος του οχήματος, καθώς και από το χρόνο καθυστέρησης στην περίπτωση του εκπρόθεσμου ελέγχου.
AUTO TECHNIK LOGO

Λίγα λόγια για εμάς

Εγγραφή στο Newsletter

Τοποθεσία

1η παρ. Μακρυγιάννη, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή : 8:00 - 18:00
Σάββατο: 8:00 - 16:00
Κυρ.: Κλειστά

elGreek